Prețul vacanțelor în străinătate au crescut cu 20%: Destinațiile Favorite ale Moldovenilor

Prețul foilor turistice și al serviciilor hoteliere peste hotare s-a majorat cu 20 la sută în acest an, au declarat mai mulți reprezentanți ai agențiilor de turism. 
De exemplu, în Bulgaria, o cameră dublă pentru șase nopți costă în medie 700 de euro, cu 100 de euro mai mult decât anul trecut. Bulgaria, Turcia, Grecia, Cipru și Spania sunt printre destinațiile preferate de moldoveni.

Cele mai norocoase sunt persoanele care și-au rezervat o cameră în hotel în timpul iernii. Dacă în lunile noiembrie sau decembrie o cameră de lux în Turcia costa 2000 de euro, în prezent aceasta costă peste 3000 de euro.
„La hotelurile de lux tare mult se simte majorarea prețurilor. Totul depinde de oferta hotelului. Al doilea, al treilea an de când hotelul activează și este considerat hotel de lux, poate să coste de la 2000 de euro până la 6000 de euro. Hotelele de patru sau cinci stele mereu sunt, dar anul acesta sunt mai scumpe ca de obicei”, spune o reprezentantă de la o agenție de turism.

Reprezentanții agențiilor de turism mai spun că cei care aleg să se pornească cu autocarul seara, riscă să ajungă la 08:00 dimineața și să fie cazați la ora 14:00. Potrivit lor, aceasta este o practică normală, pentru că nimeni nu cunoaște cât de rapid va fi trecut controlul vamal. Din cauza vremii caniculare este în scădere numărul de moldoveni care aleg să își petreacă vacanța în Egipt.

Unele agenții de turism de la Chișinău colaborează cu cele din Ucraina, astfel au fost semnate mai multe contracte potrivit cărora turiștii ucraineni din orașele Nicolaev și Odesa sunt aduși cu autocarul la Chișinău, iar ulterior pleacă spre Bulgaria sau Turcia

Vezi si

Arta de a crede în ceilalţi sau Efectul Pygmalion

Conceptul Pygmalion provine din mitologia greac Pygmalion era un sculptor căruia îi plăcea să sculpteze …