Peste 300 de elevi din raionul Leova au fost instruiți în domeniul acordării primului ajutor premedical

Peste 300 de elevi din raionul Leova au beneficiat de instruiri în domeniul acordării primului ajutor premedical. Activitățile s-au desfășurat pe 16 mai 2024 în cadrul evenimentului „Ziua ușilor deschise”, organizat în localitățile Cazangic și Sărăteni. Aici, angajații Centrului Republican de Instruire al DSE Cahul și paramedicii SMURD ai IGSU au desfășurat o serie de activități educaționale și demonstrative, concentrându-se pe instruirea în acordarea primului ajutor premedical, dar și prevenirea riscurilor în rândul tinerii generații. Activitățile au fost ample și cuprinzătoare, cu un accent deosebit pe acțiunile necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, obstrucție acută a căilor respiratorii, fracturi, arsuri, hemoragii, dar și intoxicații.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au demonstrat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor inconștiente, dar și principalele acțiuni de prim ajutor în caz de înec. Un moment special al evenimentului a fost simularea unor situații de urgență, unde participanții au avut oportunitatea de a exersa pe manechine tehnicile de resuscitare și de salvare a vieților omenești. Elevii, dar și cadrele didactice s-au implicat activ în activitățile instructive, manifestând curiozitate și interes activ în vederea dobândirii noilor cunoștințe și deprinderi extrem de importante pentru siguranța și viața personală.
 
Astfel de activități reprezintă un prilej de consolidare a comunității și de conștientizare a importanței pregătirii populației pentru reacționarea corectă în caz de situații excepționale.
 
sursa: leova.org

Vezi si

Arta de a crede în ceilalţi sau Efectul Pygmalion

Conceptul Pygmalion provine din mitologia greac Pygmalion era un sculptor căruia îi plăcea să sculpteze …