Pentru cine se îmbracă femeile

Recent un bărbat m-a întrebat „așa-i că femeile se îmbracă să le placă bărbaților?”

Prima mea pornire a fost să-i răspund cu un NU categoric. Asta pentru că așa cred eu. Dar … Zic hai să caut mai multe opinii și chiar să întreb și alte femei.

Majoritatea femeilor care muncesc la birou sunt preocupate de hainele cu care se îmbracă. Pe lângă responsabilitățile aferente jobului pe care îl au, există o presiune în plus.

Dimineața ele se confruntă cu o problemă: Cum să mă îmbrac astăzi? În unele firme există o conduită vestimentară, dar asta nu le împiedică să scotocească prin toate magazinele ca să își cumpere haine pe care colegele lor nu le au.

Ca în toate aspectele din viața lor, femeilor le place să fie unice și când este vorba de îmbrăcăminte. Și acest lucru nu se întâmplă pentru că se gândesc că vor fi observate de bărbați.

Să fim serioase! Marea lor majoritate nu fac diferența între roz și mov, ei nu își dau seama nici când ne-am schimbat coafura. Chiar credem că ei observă cum se îmbracă o femeie? Unii da, observă și sunt atenți dar…. mare excepție). Deși în mod conștient nu admitem, majoritatea femeilor se îmbracă ca să fie remarcate și apreciate de celelalte.

Un studiu realizat de cercetătorii americani de la California University dezvăluie că femeile se îmbracă cu haine care să impresioneze, atunci când sunt în perioada cea mai fertilă a lunii.

Autorii studiului au constatat că, în perioada ocupației, femeile se îmbracă cu haine care atrag atenția și poartă bijuterii cât mai strălucitoare.

 „Atunci când sunt fertile, femeile au tendința să poarte fuste în loc de pantaloni, să-și dezvăluie mai mult trupul și să se îmbrace cât mai atrăgător, în general”, a precizat Martie Haselton, unul dintre autorii studiului.

Când avem o întâlnire romantică ne îmbrăcăm doar pentru partenerul nostru, ca să fim frumoase și atrăgătoare. Dacă ar fi să răspund la întrebarea pentru cine se îmbracă femeile? Aș spune că în mod conștient marea lor majoritatea se îmbracă în funcție de starea lor de spirit, dar în mod inconștient se îmbracă în funcție de contextul social în care se află.

Am decis să merg cu întrebarea asta printre femeile din Hîncești!

„Pentru cine vă îmbrăcați? Pentru partener sau ca să fiți apreciate de prietene, colege, etc.?”

Svetlana, 56 de ani, vânzătoare: „Mă îmbrac pentru mine ca să îmi fie cât mai comod. Pentru partener foar când ieșim undeva la o petrecere împreună”

Maria, 35 de ani, profesoară: „Mă îmbrac și pentru mine și pentru partener”

Larisa, 55 ani, cofetar: ” În viața mea nu m-am îmbrăcat pentru nici un bărbat. Mă îmbrac pentru mine, ca să mă simt bine în pielea mea și comod”

Cătălina, 21 de ani, studentă: „Mă îmbrac pentru mine”

Aliona, 40 ani, manichiuristă: „Eu mă îmbrac după stare și doar în hainele care îmi plac. Uneori aiurea, când mă simt rău, alteori mai bine, dacă mă simt cât de cât în formă. Nu văd sensul să te îmbraci pentru cineva. Cui îi place de tine, te va plăcea oricum vei arăta.  

Iulia, 18 ani, studentă: ” Uneori mă îmbrac pentru a cuceri privirea și atenția cuiva. Însă foarte rar. De regulă mă îmbrac să mă simt eu ok, chiar dacă cuiva nu-i placestilul meu vestimentar”.

 

Vezi si

Femicidul -„Legile bine scrise nu sunt suficiente pentru a proteja femeile”

Dintre ultimile știri îngrijorătoare, terifiante aș spune, internetul bântuie cu informații despre Soltanat, femeia ucisă …