Estonia a asigurat miercuri că este „pregătită” să-și închidă frontiera cu Rusia în urma unei măsuri similare luate de Finlanda, Tallinnul invocând o posibilă amenințare din partea vecinului său rus, potrivit deschide.md

Ministrul estonian al Afacerilor Externe, Margus Tsahkna, a declarat că situația de la frontiera finlandeză, care a cunoscut o creștere a numărului de migranți fără acte în ultimele săptămâni, este „o atacare hibridă flagrantă inițiată de Rusia”.

Tsahkna a adăugat că statul baltic este „pregătit să-și închidă frontiera cu Rusia și să se apere împotriva oricărei atacări hibride”.

Estonia, fosta republică sovietică, este astăzi un susținător hotărât al Ucrainei, în urma invaziei ruse.

„Aceasta este o nouă dovadă că Rusia nu se luptă doar în Ucraina, ci reprezintă o amenințare pentru alte țări cu atacurile sale hibride”, a declarat domnul Tsahkna.

Declarația guvernului estonian adaugă că miniștrii au declarat în cadrul unei întâlniri ministeriale la Bruxelles că sunt pregătiți să ajute Helsinki dacă este necesar.

Marți, Finlanda a anunțat închiderea ultimului său punct de trecere cu Rusia, cu care împarte o frontieră de 1.340 de kilometri.

Frontierele finlandeză și estoniană cu Rusia sunt frontierele exterioare ale UE și NATO.