Ministerul Educației și Cercetării informează că 10 raioane își păstrează șefii direcțiilor de învățământ, iar 25 vor fi eliberați

Este vorba despre cei din Leova, Nisporeni,  Taraclia, Călărași, Florești, Fălești, Criuleni,  Strășeni, UTAG, Ialoveni. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), în alte 25 de raioane/municipii, aceștia au fost numiți contrar cadrului legal, adică fără concurs sau pentru o perioadă nedeterminată de timp. În aceste localități vor fi numiți în funcție șefi interimari până la organizarea unui concurs de angajare a conducătorilor subdiviziunilor. MEC notează că în majoritatea raioanelor interimatul va fi asigurat de actualii șefi de direcție.

„Din cele 25 de raioane, în 12 deciziile de încetare a raporturilor de muncă au fost emise/urmează a fi emise de consiliile raionale/municipale. În altele 13 – aceste decizii vor fi emise de MEC, după ce consiliile au semnalat că nu au avut timp să se convoace sau au invocat alte motive. Menționăm că urmează să fie eliberați conducătorii care sunt numiți în funcție de mai mult de 4 ani; nu au fost numiți prin concurs; au fost numiți pe perioadă nedeterminată; asigură interimatul sau care exercită funcția de șef al OLSDÎ prin exercitarea temporară a funcției de șef al OLSDÎ de către adjunctul titularului funcției publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Amintim că pe 26 ianuarie expiră termenul de 45 de zile, după care, potrivit deciziei Curții Constituționale, urmează să fie demiși șefii de direcție care nu au fost numiți conform Codului Educației.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …