Interpretul Ion Suruceanu, transferat cu o cursă aeriană la tratament în Germania

post-img
imagine simbol

Interpretul Ion Suruceanu a fost transferat cu o cursă aeriană la tratament în Germania, relatează portalul de știri tvrmoldova.Informația a fost confirmată de către reprezentanții Spitalului republican „Timofei Moșneaga”.

„A avut loc procedura de preluare a pacientului din partea specialiștilor de la o clinica medicală din Germania. Pacientul cu succes a ajuns la avion. Acesta deja a decolat”, au precizat ei.

Știrea inițială:

O cursă aeriană specială va ajunge astăzi la Chișinău, cu câțiva reanimatologi la bord, care urmează să examineze posibilitatea de transfer a interpretului Ion Suruceanu în Germania. Informația a fost confirmată pentru presă de directorul departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă (ATI) al Spitalului Republican „Timofei Moșneaga”, Victor Cojocaru.

Potrivit datelor de la Aeroportul Chișinău, aeronava urma să aterizeze la ora 11:15, iar zborul retur este programat pentru ora 13:00: „Totuși, nu există certitudinea că interpretul va fi preluat, decizia urmând a fi luată de reanimatologii germani, împreună cu medicii moldoveni”.

Interpretul a ajuns la spital la începutul lunii noiembrie, fiind internat cu pneumonie în secția reanimare, potrivit presei.

Ion Suruceanu are 74 de ani. A fost numit Artist al poporului în 1990, iar în 2004 i s-a decernat distincțias de Cavaler al Ordinului Republicii.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …