Iarna și-a întrat în drepturi: Turiști Captivi în Pensiunile Montane din România.

Iarna a intrat în forță în județul Bihor din România. În zonele montane a nins puternic, scrie digi.24. Potrivit sursei citate, salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să nu intre în zonele periculoase.

Mai mulți turiști au rămas blocați la Padiș, în județul Bihor, din cauza zăpezii.

Salvamontișii spun că în acest weekend tot platoul de acoperit de zăpadă, iar ceața face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 metri. Marcajele nu se văd, iar temperaturile sunt de 0 grade.

Utilajele de deszăpezire muncesc fără oprire. În cazul în care turiștii au rămas blocați în afara drumurilor deszăpezite, se intervine în mod concret prin ISU sau cu ajutorul primăriei locale.

„Am păstrat legătura în permanență cu cei care se ocupa de deszăpezire și cu Poliția Rutieră. Stratul de zăpadă este de vreo 25 de cm, toată noaptea s-a îndepărtat zăpada, a și viscolit, ceea ce a îngreunat procesul de deszăpezire, au căzut câțiva copaci în drum, au fost înlăturați și se circulă în condiții de iarnă. Suntem în alertă tot timpul, avem mașini pregătite. materialele antiderapante sunt asigurate, utilajele sunt suficiente. Dacă e cazul pot fi suplimentate. Toate condițiile pentru intervenție sunt asigurate în prezent”, spun salvamontiștii.

Pe lângă ninsori și viscol, mare parte din teritoriul României se află sub avertizare de vânt puternic.

 

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …