La Cimișlia a avut loc tradiționalul Festival al Strugurelui, în cadrul căruia producătorii locali și-au prezentat recolta și au concurat pentru titlul de „Cel mai mare strugure”. Vizitatorii au rămas mulțumiți de eveniment.
„Un eveniment destul de interesant, destul de frumos, un eveniment care ne pune pe masă toate bogățiile, produsele din Republica Moldova, deci, ce e tradițional pentru noi, e vița de vie și de aici e un motiv, un model de promovare a tradițiilor noastre moldovenești”, susține un vizitator, potrivit radiomoldova.md.
Producătorii de struguri spun că evenimentul este binevenit pentru dezvoltarea viticulturii moldovenești.
„Mi-am pus ca scop să fiu prezent astăzi, să mă bucur și eu, să mă întîlnesc cu colegii, care se ocupă la fel cu strugurii de masă, să facem un schimb de păreri, experiență și reieșind din ce a fost anul acesta să ne facem niște planuri pentru anul viitor, reieșind din greutățile care le-am avut anul acesta. Una din descoperirile anului este strugurele aperen, deci este foarte mășcat”, a menționat Vitalie Văcaru, producător de struguri din Ștefan Vodă.
Printre invitați a fost prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care au felicitat producătorii cu succesele din acest an.
„Anul curent este o noutate foarte bună pentru producătorii strugurilor de masă din Republica Moldova, noi avem și un ambasador care promovează țara noastră, pe lîngă vin, struguri, prune, nuci, miere de albini vor fi și struguri de masă. În plan internațional, Republica Moldova la ONU a declarat că avem o țară, un produs și vor fi promovați în plan internațional strugurii de masă”, a precizat Vladimir Bolea.
Festivalul Strugurelui, organizat anul la Cimișlia, a ajuns la a noua ediție.