Festivalul care unește două maluri de Prut

Festivalul “ACASĂ – PESTE PRUT”: O Celebrare a Culturii și Tradițiilor la Casa Raională de Cultură Hîncești

Pe data de 20 decembrie 2023, la ora 15:00, Casa Raională de Cultură din Hîncești găzduiește un eveniment de excepție: Festivalul “ACASĂ – PESTE PRUT”. Această inițiativă remarcabilă reunește cele două maluri ale Prutului, oferind o platformă de întâlnire și celebrare a diversității culturale dintre Republica Moldova și România.

Evenimentul începe la ora 11:00 cu o expoziție impresionantă a meșterilor populari din raionul Hîncești și Județul Galați, oferind vizitatorilor o incursiune în bogata tradiție artizanală a regiunilor. Județul Galați din România aduce o contribuție deosebită la eveniment prin expoziții variate, evidențiind frumusețea și bogăția culturală din această parte a Europei.

Un moment deosebit este rezervat Ansamblului Folcloric “Doina Covurluiului”, invitat special al festivalului, care va încânta publicul cu dansuri și cântece tradiționale ce reflectă autenticitatea și pasiunea pentru folclor.

Festivalul  oferină vizitatorilor o experiență unică de explorare a tradițiilor locale. Un târg al producătorilor locali din raionul Hîncești și din Județul Galați va aduce în prim-plan bunătăți culinare, obiecte de artizanat și produse tradiționale autentice.

De asemenea, expoziția de pictură a Școlii de Arte din Hîncești și a Centrului Cultural Dunărea de Jos din Județul Galați va completa atmosfera artistică a evenimentului, evidențiind creația și talentul local.

Festivalul “ACASĂ – PESTE PRUT” nu este doar o ocazie de a celebra tradițiile, ci și de a întări legăturile culturale și sociale dintre comunitățile de pe cele două maluri ale Prutului. Un eveniment ce îmbină frumusețea artei, bogăția meșteșugurilor tradiționale și atmosfera autentică a colaborării culturale dintre Republica Moldova și România.

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …