Fermierii protestează: Activitatea vămii Leușeni a fost blocată.

Fermierii au ieșit și astăzi, 14 februarie, la proteste în mai multe locații din țară.

Fermierii protestează: Activitatea vămii Leușeni a fost blocatăFoto: știri.md

A treia zi consecutiv, aceștia blochează vama Leușeni-Albița, transmite Știri.md.

„În contextul protestelor organizate de fermieri, accesul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost întrerupt de la ora 10:35. Circulația vehiculelor este blocată, iar echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

În această situație, recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, a anunțat Serviciul Vamal.

Lista locațiilor unde protestează fermierii: 

1. Fermierii din raioanele Hâncești, Leova, Căușeni, Nisporeni, Ungheni, Criuleni vin la Vama Leușeni la orele 9:00.

În context, agricultorii care se vor deplasa la vamă îndeamnă călătorii și transportatorii să evite acest punct de trecere a frontierei.

2. Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir  începând cu orele 10:00 vor avea mișcări cu tehnica agricolă pe traseu Cantemir – Cahul și Cahul – vama Oancea.

3. Agricultorii din raionul Rezina și Orhei se adună la orele 10:00 și vor avea mișcări cu tehnică agricolă pe traseu Orhei-Rezina, pornind de la intersecția lăngă satul Bușăuca.

4. Fermierii din raionul Fălești se adună la orele 9:00 la centura or. Fălești, lângă magazinul Supraten și vor avea mișcări cu tehnică agricolă.

5. Agricultorii din raionul Telenești se adună la orele 10:00 la intersecția drumului Chișinău – Bălți și Chișinău – Soroca și posibil vor avea mișcări cu tehnica agricolă.

6. Fermierii din raionul Criuleni rămân lângă postul vamal intern la drumul Chișinău – Dubăsari.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …