Fă ceea în ce ești bun…

Am întâlnit oameni pasionați de domeniile lor de activitate, am întâlnit oameni dimpotrivă, dezinteresați în totalitate . Am întâlnit oameni care au învățat foarte bine dar nu s-au regăsit în viață, alții care nu au învățat dar au zeci de diplome și certificate….

Dint toate cele menționate, cel mai mult detest o altă categorie – cei care sunt buni în ceva anume dar, din dorința de a se măsura cu alții și de a concura nesănătos, încep să facă ceva în ce nu se pricep… Ceva ce poate le și place dar nu investesc în studierea și experimentarea domeniului pentru a deveni cu adevărat buni în ceea ce fac. Putem face multe lucruri, dar nu putem să le putem face pe toate la cote înalte dacă le facem mizând doar pe “noroc”.

În acest context am pregătit pentru tine sfaturi: Cum Să Devii Mai Bun În Ceea Ce Faci În 5 Pași?

1. Ceilalți te vor vedea cu atât mai bun cu cât îți faci treaba cât poți de bine, dar le acorzi și lor importanța cuvenită. Dacă ești bun nu reprezintă un motiv pentru a-i subestima pe alții. Mai mulți oameni buni laolaltă pot face o treabă excelentă.

 

2. Nu îți propune să obții ceea ce vrei cu orice preț.

Asta înseamnă că dacă ești genul de persoană care calcă peste cadavre pentru a ajunge în vârf degeaba o faci, deoarece singurul om care te apreciază ești doar tu. Ceilalți doar mimează. Și atunci, la ce folos succesul, dacă ești singur?

 

3. Fă-ți o lista cu prioritățile tale în viață.

Gândește-te ce este mai important (familie, carieră, spiritualitate, bani, călătorii etc.) Așează-le în ordinea importanței și încearcă să nu o pierzi. Peste mulți ani vei fi surprins refăcând-o și punând opțiunile în altă ordine.

 

4. Pentru a fi bun și pentru a fi considerat bun este esențial să nu-i dezamăgești pe ceilalți.

La ce îți va mai folosi succesul dacă nimeni nu va mai avea încredere în tine și vei fi ocolit? Este ușor să ajungi sus, dar este mai greu să te menții acolo. Poți să te menții și să fii susținut de oameni dragi, pe care dacă nu-i vei dezamăgi, nu te vor lăsa niciodată.

 

5. Pentru a fi bun(ă) în ceea ce faci nu uita să fii om.

Indiferent ce se întâmplă în viață, totul este trecător. Viața e doar o cale spre o altă viață, indiferent că vrei sau nu să te gândești la asta acum. Păstrează-ți conștiința curată, ține cont de sufletul tău. Doar el îți va mai rămâne la sfârșit!

 

Așadar, ”a gândi pozitiv” și „a fi bun în ceea ce faci” sunt sintagme folosite deoseori, dar implicațiile lor sunt adânci și semnificative.

Ține cont de sentimentele tale și ale celorlalți în tot ceea ce faci, fii bun și rămâi în vârf, apreciază oamenii și vei fii apreciat întotdeauna!

 

Vezi si

Un bărbat care te dezbracă de griji și responsabilități este un bărbat care te iubește

Când un bărbat iubește cu adevărat acest lucru îl vei simți, asta pentru că, comportamentul …