De ce să privim lucrurile din unghiuri diferite

De câte ori ți s-a întâmplat să judeci pe cineva fără să îl cunoști bine sau să reacționezi negativ înainte să analizezi bine o situație?Știu, de multe ori.

E specific pentru mulți din noi să reacționăm înainte să aflăm toate circumstanțele, de exemplu vedem un om care ridică mâna deasupra altui om și credem că vrea sa îl lovească, când el de fapt doar alunga o insectă, vedem pe cine care a dus mâinile la ochi și credem că plânge dar de fapt se adună cu gândurile sau auzim la vecini cum plânge un copil și credem că il bate cineva când de fapt pur și simplu mami i-a dat cănuța roz în loc de mov….. de aceea aceea privirea unui lucru din unghiuri diferite este importantă în societatea actuală. Mai mult de atât, poate aduce multiple beneficii și perspectivă. 

Îți las mai jos câteva motive pentru care este bine să privim același lucru din unghiuri variate:

Perspectivă mai amplă: Privind un obiect sau o situație din mai multe unghiuri, poți obține o imagine mai completă și mai detaliată. Acest lucru te ajută să înțelegi contextul și să vezi aspecte pe care ai putea să nu le observi dintr-un singur punct de vedere.

Creativitate și inovație: Diversitatea unghiurilor îți permite să găsești soluții noi și să generezi idei inovatoare. Când privești lucrurile din perspective diferite, poți descoperi conexiuni neașteptate și să găsești modalități de a aborda problemele într-un mod original.

Îmbunătățirea abilităților de comunicare: Privirea din unghiuri diferite te ajută să fii mai empatic și să înțelegi mai bine punctele de vedere ale altor persoane. Aceasta poate îmbunătăți abilitățile noastre de comunicare și relaționare.

Învățare și dezvoltare personală: Examinând un subiect din diverse perspective, poți învăța mai multe și să te dezvolți în mod continuu. Acest proces te ajută să fii mai deschis la noi informații și să evoluezi.

În concluzie, privirea din unghiuri diferite este esențială pentru a avea o viziune mai completă și pentru a dezvolta abilitățile cognitive și creative. 

Dacă aceste aspecte ți s-au părut complicate sau generale, nu te las așa și vin cu o completare. Să privești diferite părți a aceleași situații este o abilitate care se dezvoltă.

Capacitatea de a vedea ce se află în spatele cuiva sau a ceva, sau mai simplu, să vezi „cealaltă parte”: o situație, o persoană, un eveniment este o adevărată artă.

Ia în considerare o situație din viața de zi cu zi, unele obiecte sau acțiuni, ca și cum ar fi direct opusul pentru ceea ce le consideri de obicei. Imaginează-te într-o situație opusă propriei tale situații, în care ainînclinații și dorințe exact opuse celor obișnuite.

Stai între contrarii mai precis, deasupra lor în punctul zero, interesat de ambele părți ale operațiunii, dar nu dai preferință nici uneia.

Încă e complicat de conștientizat cum se întâmplă? Hai că îți mai dau un exemplu.

         Cum vad eu “strigătul”

Varianta 1. Nu e bine să strig. Aceasta este punctul meu de vedere obișnuit. Se vor gândi prost despre mine. Mă vor considera isteric. Dacă țip, nu știu să mă controlez. Când țip devin urâtă. Oamenii din jurul meu s-ar putea să se teamă de mine. Pot răni copiii cu țipetele mele. Mă simt imediat vinovată. Sunt nemulțumită de mine însumi. Soțului meu nu-i place când țip. În copilărie, când vorbeam tare, îmi închideau mereu gura. Când m-am născut nu am țipat. La 4 ani mi-am pierdut vocea. Am o voce tare și râd, mi s-a spus adesea să vorbesc mai liniștit și să mă comport la fel. Îmi atrag atenția inutilă.

 

Varianta 2 sau “a altă privire”

A tipat este bine. Un strigăt exprimă dezacord cu ceva. Poate însemna să trăiești prin durere. Poate însemna să te simți neputincios și incapabil să influențezi situația. Aduce experiențe interioare. Când suntem copleșiți de furie, un strigăt furios ne ajută să ne eliberăm. Curăță plămânii. Vă permite să atrageți atenția. Când se naște un copil, primul lucru pe care îl face este să țipe. Țipătul ajută la a opri pe cineva. Devii inconfortabil. Ești văzut și auzit. Puterea unui țipăt este un indicator al forței vocii, al capacității de a exprima experiențe interne prin acest act. Vă poate salva atât propria viață, cât și a altora.

 

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …