De 1 martie – recital de poezie cu participarea deținutelor de la Rusca

Azi, în Biblioteca publică raională, s-a desfășurat o activitate literară în comun cu Penitenciarul nr.7 Rusca, Biroul de Probațiune Hâncești și Agenția Națională a Penitenciarelor.

În cadrul activității, cu genericul foarte sugestiv ”Primăvara poeților autohtoni”, un grup de deținute de la Penitenciarul Rusca au participat, împreună cu bibliotecarele, la un recital poetic al poeziilor poetei Elena Zaițev, din cele trei plachete publicate: ”Rouă pe gene”, ”Înveșmântează-mă în toamnă” și ”Fii floare”. Șefa Biroului de Probațiune Hâncești, Angela Șestacov, a menționat că această activitate este parte a unui program de resocializare și reintegrare a deținutelor de la Rusca, fiind binevenită pentru femeile deținute. Șeful Penitenciarului Rusca, Alexandru Suhovici, prezent la activitate împreună cu un grup de colegi, a apreciat buna colaborare cu Biblioteca, menționând rolul deosebit de important al cărții în informarea și formarea femeilor din instituția pe care o conduce.

Directorul Bibliotecii, Tatiana Darii, le-a vorbit participanților despre serviciile bibliotecii raionale, dar și despre Campania ”Dăruiește o carte pentru Penitenciarul nr.7 Rusca”, ajunsă în acest an la cea de-a doua ediție, aceasta fiind o ocazie oportună de a transmite administrației Penitenciarului cărțile colectate pentru biblioteca instituției.

Campania a fost susținută și de Postul nostru de Radio și de Centrul raional de Tineret, care au mobilizat radioascultătorii, respectiv tinerii voluntari să doneze cărți pentru penitenciar. A fost o activitate deosebit de reconfortantă, în cadrul căreia deținutele nu doar au ascultat un recital de poezie, dar ele însele au citit poeziile Elenei Zaițev, cele trei plachete fiind donate Penitenciarului ca parte a Campaniei promovate de Bibliotecă.

 

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …