Cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma

Dacă ești iubitoare de cafea, atunci sigur îți dorești să știi cum poți să-i păstrezi aroma pentru o perioadă mai lungă de timp. Descoperă cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma cât mai mult timp.

Depozitarea cafelei este foarte importantă și poate influența prospețimea acesteia. Dacă nu o depozitezi corect, atunci aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de aromată. Există o mulțime de dezbateri privind această temă. Iată ce trebuie să știi despre păstrarea cafelei pentru a maximiza prospețimea și aroma acesteia.

Depozitarea cafelei poate părea complicată, dar de fapt este destul de simplă dacă alegi să urmezi câteva reguli.

Cafeaua ar trebui să fie depozitată într-un recipient etanș, într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.

Scopul este acela de a proteja cafeaua de lucrurile care îi schimbă aroma cum ar fi umiditatea, temperatura aerului, lumina și oxigenul. Acești factori principali se aplică atât cafelei măcinate, cât și celei sunt formă de boabe.

Mai mult, specialiștii spun că varianta de cafea măcinată poate să-și schimbe aroma mai repede decât cea boabe. Cafeaua boabe are o barieră naturală împotriva aerului decât cea măcinată, spun specialiștii de la Parade.com.

Cafeaua își pierde prospețimea atunci când este expusă la aer, lumină, căldură și umiditate. Cafeaua boabe își poate pierde aroma după o anumită perioadă de timp, dar dacă este depozitată în mod corespunzător, atunci te vei bucura de cafea mai multe săptămâni.

Cafeaua de specialitate este adesea vândută într-o pungă de cafea sigilată, cu o supapă unidirecțională care eliberează dioxidul de carbon pe care boabele îl eliberează în mod natural după prăjire, limitat totodată expunerea la oxigen.

Nedeschisă, cafeaua din acest tip de ambalaj ca avea un gust minunat chiar și după mai multe săptămâni, spun specialiștii. Descoperă și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic. Află când devine periculos consumul de cafea și de ce ar trebui făcut cu moderație.

De ce este necesar să păstrezi cafeaua într-un recipient specific

Cafea va rămâne proaspătă atunci când este depozitată în ambalajul ei original sau într-un recipient ermetic, de preferat unul opac, care nu permite pătrunderea luminii. Trebuie să te asiguri că recipientul este unul curat și șters bine.

Totodată, trebuie să te asiguri că nu are niciun miros specific, deoarece cafeaua va absorbi rapid mirosul cafelei. Între utilizări, șterge capacul recipientului cu un prosop de hartie pentru a îndepărta umiditatea de pe acesta.

De asemnea, cafeaua mai poate fi păstrată în punga originală, mai ales dacă ambalajul are supapa unidirecțională care permite evacuarea dioxidului de carbon.

Poți păstra cafeaua în frigider sau congelator?

Boabele de cafea sau cafeaua măcinată nu ar trebui depozitată în frigider, spun experții. Frigiderul găzduiește umiditatea, iar boabele de cafea își păstrează prospețimea atunci când sunt depozitate într-un loc uscat.

Nici congelatorul nu este o idee prea bună. Umezeala și mirosurile pot pătrunde în punga în care vei alege să pui boabele de cafea sau cafeaua măcinată. Specialiștii de la HuffPost nu recomandă aceste metode pentru păstrarea cafelei.

sursa: catine.ro

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …