Consiliul Raional Hîncești, Partener Principal la Deschiderea Festivalului Gastronomic în Muntenii de Jos

Consiliul Raional Hîncești, Partener Principal la Deschiderea Festivalului Gastronomic în Muntenii de Jos: Eveniment în cadrul Proiectului ‘Pe Urmele lui Ștefan cel Mare,,

 

 

 

Un eveniment culinar, dar și cultural excepțional a avut loc pe stadionul comunal din Muntenii de Jos, sâmbătă și duminică, 16 și 17 decembrie, relatează monitoruldevaslui.ro

Festivalul Gastronomic „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” face parte din proiectul transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” și este organizat de Consiliul Județean Vaslui, în calitate de Aplicant și Lider, împreună cu parteneri de prestigiu Consiliul Raional Hîncești (Republica Moldova), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Comuna Muntenii de Jos. Scopul evenimentului este de a consolida legăturile culturale și gastronomice între regiunile Vaslui și Hîncești.

Vizitatorii standurilor amenajate pe Stadionul comunal din Muntenii de Jos vor avea ocazia să deguste o varietate de preparate tradiționale, pregătite de maeștri bucătari din cele două zone. În plus, vor fi organizate spectacole cu artiști locali din România și Republica Moldova care vor oferi spectacole culturale autentice.

 

Festivalul oferă posibilitatea vizitatorilor nu numai să experimenteze produse și să cunoască mai bine gastronomia celor două zone, ci și să cumpăre exponatele de calitate pentru Sărbătorile de iarnă. Producătorii locali vor fi prezenți cu o varietate de bunătăți, de la preparate tradiționale până la produse artizanale.

 

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …