Condiții de iarnă pe întreg teritoriul: Recomandări și Avertismente din partea Poliției

Poliția Republicii Moldova recomandă cetățenilor să evite pornirile la drum lung din cauza vremii de afară. Totuși, dacă deplasarea este într-adevăr necesară, oamenii legii vin cu unele recomandări.

Poliția a anunțat că pe tot teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă. Totuși, trasee blocate n-au fost identificate, iar toate drumurile sunt accesibile.

 

Recomandările poliției pentru cetățenii care se pornesc la drum lung: „Înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Dacă circulați prin zone afectate de zăpadă nu staționați pe trasee, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localități. Circulați cu viteză redusă, evitați manevrele neasigurate, în special depășirile, respectați distanța dintre mașini.”

 

Oamenii legii precizează că din cauza viscolului, starea drumurilor se poate schimba brusc.

 

În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de Poliție sau apelați la numărul 112.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …