Condimentul benefic pentru îmbunătățirea calității

Condimentul benefic pentru îmbunătățirea calității somnului.

Condimentul cunoscut drept „aurul roșu” are efecte uimitoare asupra sănătății, mai ales în ceea ce privește îmbunătățirea calității somnului.

Condimentul benefic pentru îmbunătățirea calității somnului. Alte proprietăți uimitoare
Sursa foto: Profimedia
Șofranul, cunoscut drept „aurul roșu”, este o plantă din care se extrage unul dintre cele mai scumpe condimente, considerat o minune în bucătărie, dar și în sectorul sănătății.

Șofranul este un condiment care oferă o aromă deosebită preparatelor, fiind ideal alături de pește, carne de pui, orez, paste sau chiar prăjituri.

Șofranul este bogat în substanțe antiinflamatorii și antioxidante, iar studiile au arătat că un consum regulat poate contribui la reducerea inflamației.

Cercetările sugerează că substanțele active care se găsesc în șofran au proprietăți de inducere a somnului și pot avea un efect benefic asupra calității odihnei.

Oamenii de știință au sugerat că șofranul poate contribui la îmbunătățirea somnului, prin creșterea nivelului de melatonină și prin faptul că acționează asupra anumitor receptori din creier pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

 

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări cu privire la efectele șofranului asupra somnului.

 

Totodată, oamenii de știință au descoperit că șofranul poate fi de mare ajutor în lupta cu depresia.

 

De asemenea, o analiză a 19 studii a arătat că tratamentele pe bază de șofran au redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge, precum și nivelurile de colesterol total și de colesterol LDL, în comparație cu tratamentele de control, potrivit Health.

 

 

 

 

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …