Cele mai bune plante care purifică aerul în casă. Ce recomandă specialiștii în curățenie

Specialiștii în curățenie au dezvăluit care sunt cele mai bune plante care purifică aerul în casă în 2024. Aceștia au întocmit o listă care să-ți fie de ajutor data viitoare când vrei să achiziționezi o nouă plantă în locuința ta.

Aerul proaspăt este important pentru calitatea vieții și armonia din interiorul casei.

Plantele naturale pot fi adevărate purificatoare de aer. Specialiștii spun că aceste plante sunt „sistemul de susținere a vieții și naturii”. Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp în interiorul locuinței, iar aerul din aceasta ar trebui să fie cât mai proaspăt.

Cele mai bune plante care purifică aerul în casă în 2024

Unele studii spun că poluanții din interiorul unei locuințe pot ajunge de până la cinci ori mai mari decât poluanții din exterior, mai ales dacă nu obișnuiești să aerisești. Impactul aerului curat asupra sănătății umane este semnificativ pentru calitatea vieții.

Studiile au arătat că anumite plante pot ajuta la purificarea aerului. Deși plantele nu pot înlocui în totalitate ventilația adecvată, ele pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea aerului.

Planta păianjen

Planta păianjen, cunoscută și ca planta Ribbon, este prince cele mai ușor de cultivat plante de interior. Aceasta este excelentă pentru purificare aerului.

Această plantă este o alegere excelentă pentru îndepărtarea compușilor toxici din casa ta. Este una dintre plantele care nu necesită mult timp pentru îngrijire, fiind o plantă excelentă pentru un începător.

Crinul păcii

Crinul păcii creează efecte liniștitoare și armonioase în împrejurimile sale. S-a demonstrat că această plantă îmbunătățește calitatea aerului cu până la 60%.

Este cunoscut pentru faptul că poate curăța benzenul și monoxidul de carbon din aerul dintr-o încăpere. Unele studii au arătat că acest crin poate absorbi sporii nocivi de mucegai.

Pothos de aur

Pothosul de aur este atrăgător cu frunzișul său verde pe toată perioada anului. Celelalte soiuri verzi și pestrițe ale acestei plante sunt, de asemenea, eficiente în eliminarea poluanților din aer.

Pothosul auriu, sau iedera diavolului, este o plantă de uz casnic, perfectă pentru îndepărtarea benzenului, monoxidului de carbon și a xilenului. Dacă ești pasionată de plantele de interior, descoperă și câteva plante care te scapă de mucegaiul din casă.

Planta șarpe

Planta șarpe este considerată una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului. Este cunoscută și sub numele de Limba soacrei.

Dintre toate plantele producătoare de oxigen, planta șarpe este unică, deoarece transformă cel mai repede dioxidul de carbon în oxigen pe timpul nopții. Este o plantă pe care o poți pune cu încredere în dormitor, spun specialiștii în curățenie.

Feriga

Ferigile sunt incluse și ele pe lista cu cele mai bune plante care purifică aerul în anul 2024. Aceste plante acționează ca umidificatoare și pot ajuta la restabilirea umidității din aer.

De asemenea, pot ajuta la eliminarea urmelor de formaldehidă și arată frumos agățată în coșulețe prin casă. Această plantă nu are nevoie de multă atenție, fiind ideală pentru o persoană care este la început în domeniul îngrijirii plantelor de interior.

Aloe Vera

Aloe Vera este renumită nu numai pentru proprietățile sale medicinale, ci și pentru abilitățile sale de purificare a aerului. Această plantă suculentă este eficientă în îndepărtarea benzenului din aer, scriu cei de la Parade.com.

Aloe Vera necesită întreținere minimă, are nevoie de lumină indirectă, un sol bine drenat și iubire. Este o plantă ideală pentru o persoană care nu are foarte mult timp liber.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …