Campanie de prevenție a cancerului de col uterin cu participarea angajatelor Inspectoratului de Poliție Hâncești, în cadrul Bibliotecii Publice Raionale ,, Antonie Plămădeală”

În cadrul serviciului inovativ de bibliotecă intitulat ”Sănătatea pentru toți”, coordonat de bibliotecara Diana Balacci, a avut loc astăzi, 2 februarie, o sesiune de informare și prevenție a cancerului de col uterin. Evenimentul a fost onorat de participarea angajatelor de la Inspectoratul de Poliție Hâncești, care au avut ocazia să beneficieze de prezentarea susținută de medicul ginecolog Victor Finciuc, de la Centrul de Sănătate Hâncești.

Subiectul central al prezentării a fost “Sceening-ul cancerului de col uterin”, în cadrul căreia dl doctor Finciuc a abordat teme precum cauzele acestei afecțiuni, metodele de profilaxie, importanța vaccinării contra HPV, modalitățile de diagnosticare a bolii, precum și semnele de alarmă ce impun consultația la medicul ginecolog.

Aceste informații au devenit deosebit de relevante în contextul demarării săptămânii internaționale de prevenire a cancerului de col uterin. Această maladie continuă să reprezinte o problemă majoră de sănătate publică în Republica Moldova, cu aproximativ 160 de decese anuale, majoritatea victimelor fiind femei cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani.

Prin intermediul acestei inițiative educative, se urmărește creșterea gradului de conștientizare în rândul comunității, promovând practici sănătoase și facilitând accesul la informații esențiale pentru prevenirea și depistarea timpurie a cancerului de col uterin

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …