Brânza Revine în Plăcintele cu Brânză, ANSA Anunță O Umplutură Mai Sănătoasă!

A revenit brânza în plăcintele cu brânză? ANSA se laudă: „Mai puțină umplutură pe bază de compuși de grăsimi vegetale și animale”

Se pare că plăcintele cu brânză sunt din nou umplute cu … brânză. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au fost intensificate controalele oficiale la operatorii din domeniul fabricării produselor de panificație în special la cei care produc plăcinte, scrie agora.md

 

DE CE ASTA CONTEAZĂ: ANSA susține că în luna februarie curent, 80 % din unitățile de producere a plăcintelor din țară apelau la practici comerciale înșelătoare. În urma verificărilor inopinate, doar 35 % din operatorii supuși controlului mai încearcă încă să înlocuiască brânza din plăcinte cu tot felul de compuși vegetali.

 

Totodată, în perioada aprilie-octombrie 2023 volumul importurilor de produse alimentare pe bază de proteine și grăsimi a scăzut cu 30 %, comparativ cu aceeași perioada a anilor 2022, 2021 și 2020.

 

„Cifrele demonstrează că, operatorii din domeniul alimentar renunță la umpluturile pe bază de compuși de grăsimi vegetale și animale. O bună parte folosesc deja brânza de vaci veritabilă”, susține ANSA.

 

Potrivit specialiștilor, printre cele mai frecvente încălcări depistate în cadrul controalelor desfășurate în perioada octombrie-noiembrie se numără lipsa mențiunii cu privire la ingredientele utilizate la preparar, utilizarea termenului de „produs de brânză” atât în denumirea produselor cât și în lista de ingrediente precum și liste incomplete de ingrediente.

 

Astfel, au fost întocmite 25 de procese verbale cu privire la contravenție, în valoare totală de 175 mii lei.

 

Consumatorii sunt îndemnați să citească cu atenție eticheta produselor expuse spre comercializare și să solicite de la comercianți informații detaliate cu privire la lista ingredientelor utilizate la fabricarea produselor

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …