În contextul Zilei Internaționale a Muzicii, în Biblioteca publică raională s-a desfășurat un medalion literar artistic cu genericul ”Armonii de toamnă la Manuc Bey”, organizat de interpreta și profesoara de vioară și canto Oxana Mardari în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională.
Publicul a fost format din copiii de la Centrul de Plasament ”Brândușa” și din instituțiile de învățământ din oraș, utilizatori ai bibliotecii. În deschiderea evenimentului, cu un mesaj de salut a venit directorul Bibliotecii, Tatiana Darii, după care discipolii dnei Oxana Mardari, elevi ai instituțiilor cu profil artistic Școala de Arte ”Valeriu Poleakov” și Școala de Muzică ”Eugen Doga” din Chișinău, care au venit însoțiți de părinți în rol de susținători, au prezentat un program artistic variat și dinamic, îndemnându-i pe toți la dans și voie bună.
Alături de Oxana Mardari și elevii săi au fost și poetele Galina Furdui, Maria Dodu, Raisa Plăieșu, Marcela Șeptelici, care au venit cu o donație de carte pentru Biblioteca noastră, dar și cu un regal poetic din creația domniilor lor. În cadrul medalionului ”Armonii de toamnă la Manuc Bei” nu doar s-a cântat și s-a dansat, dar s-a vorbit atât de frumos și despre faptul cum muzica merge la braț cu poezia, generează cele mai frumoase și înălțătoare emoții, reprezintă un limbaj universal de comunicare și o vibrație ce adună oamenii împreună și îi inspiră la lucruri mărețe.
“Muzica ne unește pe toți iubitorii de frumos, este limbajul ce ne oferă posibilitatea de a ne înțelege prin starea sufletului ce o transmitem prin emoția vie, care nu cenzurează, ci ne face să ne înțelegem în toate limbile… fie ca strunele din sufletul dumneavoastră să vibreze armonii de iubire, bucurie și bunătate! Oamenilor de artă, le doresc inspirație și creativitate, să găsească frumosul în tot ce ne înconjoară și să promoveze adevăratele valori, iar talentul să fie mereu remunerat cu aplauze după merit desigur și ecourile frumoase vor dăinui o eternitate…” a declarat Oxana Mardari.
La final, elevii care au evoluat și poetele care au contribuit la desfășurarea activității au fost menționați cu diplome din partea organizatorilor, înmânate de Oxana Mardari și Tatiana Darii, fiind invitați și în cadrul altor evenimente frumoase în Biblioteca de la Manuc Bei.