Care este băutura ce te ajută să scapi de sforăit

Sforăitul poate fi o problemă minoră sau una majoră, deși, de obicei, nu pentru persoana care sforăie.

Este cunoscut faptul sforăitul este cauzat de îngustarea căilor respiratorii în timpul somnului, iar în acest sens există mulți factori care pot duce la acest lucru, precum anatomia gurii, nasul înfundat din timpul răcelilor, supraponderea, apneea în somn sau chiar poziția de dormit, potrivit dcnews.ro.

Trei remedii naturiste eficiente în cazul sforăitului

Există însă și remedii naturiste care vă pot ajuta să scăpați de sforăit, iar acestea sunt destul de la îndemâna fiecăruia. 

Menta

Nu numai că menta poate ajuta la oprirea sforăitului, dar miroase și foarte bine!

Atât menta (peppermint, cu un conținut de mentol de 40%), cât și menta verde (cu numai 0,5% conținut de mentol) sunt mentolate și pot ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea sforăitului. Puteți mesteca direct menta, dar acest lucru poate fi prea puternic pentru mulți.

Astfel, mai indicată este varianta de ceai, pe care să o consumați seara, înainte de culcare.

Salvie

Salvia ajută la digestie, ceea ce poate duce la un somn mai bun și la mai puțin sforăit. Are și beneficiile suplimentare de a fi calmantă și de a atenua stresul.

Este delicioasă adăugată în mâncare, dar mai eficientă atunci când este arsă. Puteți achiziționa bețișoare de salvie care pot fi arse în siguranță înainte de culcare, creând un mediu sănătos și relaxant.

Condimente

Alimentele picante sunt cunoscute pentru că ne deschid căile respiratorii. Consumul unui condiment picant, cum ar fi piperul cayenne, înainte de culcare poate ajuta la deschiderea căilor nazale, permițându-vă să respirați mai bine și să sforăiți mai puțin.

Piperul Cayenne și alte condimente ar trebui, totuși, evitate dacă suferiți de arsuri la stomac și indigestie.

Vezi si

De ce a omorât curiozitatea pisica?

„Curiosul moare repede”, se spune pe la noi. La britanici şi americani însă, în special …